Localitat: Calvià | Any d'inici: 2010 | Any de finalització: 2010 | Superfície: 2.254,55m2

Situar entre el teixit de la ciutat i el Parc de Sa Morisca d’un element filtrant i singular, un referent clar, tant pels veïns de Calvià com els potencials usuaris, una porta d’entrada tant real cap al Parc com metafòrica cap al futur de la ciutat, ha sigut la nostra ideia generadora del projecte. 

L’edifici tenia de ser avanguardista, per una banda, per ser el lloc de visita de gent de la ciutat i de fora i a la vegada tenir el sabor de la tradició a traves de les seves formes, materials, colors i textures, sense mimetísmes. Estratègies utilitzades

Un referent. Aquest espai museístic tenia de ser un referent, aquesta porta tenia de ser un far a la ciutat, en aquest sentit, hem intentat que des del propi concepte, ubicació, disseny, iluminació, materials, etc.. fos un element de referència a nivell de ciutat i de l’illa.

El zigurat. La idea generadora del projecte, el concepte, aquell recorregut que va pujant cap al punt més alt, metafòricament ho hem volgut assimilar com el recorregut que aquesta ciutat vol fer per anar cap el futur.

La porta. La nostra porta obeeix a una idea de porta asimètrica i que manifesta clarament el que passa abans de traspassar-la (el mon urbà representat amb una plaça dura i descoberta, un vestíbul previ d’entrada) i el que passa després de traspassar-la (la natura, el parc, manifestat amb un espai tou existent, la plaça del Parc, que recull tots els itineraris de sortida cap al Parc)

La plaça de l’Àgora. Pot ser l’espai més important, el lloc de trobada i distribució, l’hem situat al gruix de la porta i com gran distribuidor d’entrada als diferents espais, entre d’ells a la part de museu més expositiva

El Far. El Far és l’espai interior del Zigurat, protegit per la pell exterior situem les activitats més significatives.

 

Jodar Garcia Arquitectes © Creat per Perception