Client: Ajuntament de Valirana | Localitat: Vallirana | Any d'inici: 2006 | Any de finalització: 2006 | Superfície: 101,50m2

Les petites actuacions de cosit poden donar lloc a descobrir nous espais que havien passat desapercebuts i potenciar els espais annexos a elles.

Se’ns va fer l’encàrrec de l’arranjament de l' entrada del complex esportiu “Piscines” situada a la part superior del recinte del complex esportiu municipal, a la confluència del carrer Pau Casals amb el carrer Major de Vallirana.

Aquest projecte havia de millorar l’accessibilitat al recinte, integrar un ascensor panoràmic (que en el moment de la realització del projecte s’anaven a començar les obres) , marcar clarament  l’entrada per aquest punt al complex i donar una imatge més actual.

El projecte consisteix en un prisma d’entrada que alhora fa la funció d’accés, mirador i filtre de dos espais exteriors molt diferents (carrer i interior complex), així com element integrador dels dos recorreguts peatonals que neixen d’aquest punt (escala i ascensor), aquest prisma va acompanyat del nom del complex “Piscines” amb unes grans lletres que emergeixen per sobre d’una barana que fa de límit de carrer i alhora amb la seva orientació variable imita el logotip d’aquesta instal•lació.

Amb aquests dos elements es crea la nova façana del complex esportiu a escala humana pel futur carrer Major de Vallirana.

És un nou element singular, molt transparent, lleuger, mediterrani de poc impacte visual i juga amb les vistes, materials, llums... tant de dia com de nit utilitzant peces iguals però amb diferents mides i orientacions.

 

Jodar Garcia Arquitectes © Creat per Perception