Client: Ajuntament de Valirana | Localitat: Vallirana | Any d'inici: 2010 | Any de finalització: 2011 | Superfície: 10.500,00m2

 

- Projecte Seleccionat en la 7 Biennal Europa del Paisatge-

 

El Parc de la Font del rector ve a recuperar i ordenar un espai desestructurat, maltractat pel planejament i amb una topografia molt complicada que feia de límit del poble, tot creant un espai verd, agradable que acompanya no només als veïns actuals sinó també als nous que venen lligats a la construcció de noves vivendes de protecció oficial que s’estan realitzant i la creació de nous usos a les vivendes existents per tal de donar-li la volta i fer-les partícips de l’espai, a més la connectivitat entre el poble i les urbanitzacions és total, deixa de ser una barrera.

Hem treballat molt la teoria dels “Event places” :espais d’alt contingut històrico-emocional dels valliranecs amb la recuperació i èmfasi de l’antic pont que comunicava el poble amb les vinyes de les afores i els gorgs (salts d’aigua de la riera) convertint-los a tots dos en els elements articuladors de la proposta per accentuar el sentiment de pertinença. 

Aquesta actuació acaba també amb el lligat de l’eix peatonal del poble, creant un gran parc lineal que va de punta a punta del poble, la zona d’actuació està totalment adaptada i amb una fase posterior es podrà acabar de completar l’accessibilitat del tot l’eix lúdic i lliure que acompanya a la riera , com potenciar el seu ús amb la incorporació de nous elements urbans (esportius , mobiliari, jocs, etc…) tant de la zona d’actuació com al llarg de tot el seu recorregut pel poble, millorar tots el seus accessos, crear nous edificis de vivenda etc…

Podríem dir que la intervenció ha estat sostenible ja que s’integra harmònicament a l’entorn i el millora, els materials empleats són del lloc i de llarga durada sense un manteniment excessiu i el més important és que s’ha augmentat la qualitat de vida de la població i ara ha passat a ser un lloc de trobada per a tot tipus de gent a més de recuperar la flora i fauna del lloc que s’havia anat perdent.

 

Jodar Garcia Arquitectes © Creat per Perception