Localitat: Sant Josep de Sa Talaia | Any d'inici: 2012 | Any de finalització: 2012 | Superfície: 1.364,00m2

La nostra proposta intenta que el conjunt edifici-lloc sigui un tot indivisible. La planificació de l’edifici i el seu entorn immediat s'han fet simultàniament i on cada part de l’espai obert col•labora amb cada part de l’espai tancat i viceversa (vistes, vegetació, brises, etc.), en realitat s’ha  considerat l'espai a l'aire lliure com una estada més de l’edifici amb la creació, a més, d’espais de transició intermedis com patis, terrasses, miradors, etc. Tot funciona conjuntament i de forma interactiva, les terrasses es beneficien de la col•locació de la vegetació i l’auditori exterior del perímetre de fusta de l’edifici, les aules de les vistes buscades i el campus de la protecció solar de l’edifici, etc...  tot ple de subtils detalls que fan molt agradable els espais i el conjunt.

La col•locació de la part més construïda de la proposta amb una estructura de pilotis elevats sobre el terreny (com la tradició de les casetes de fusta on guarden les barques els pescadors a tocar de l’aigua), a part dels guanys climàtics que s’obtenen en aquest tipus de clima, ja és tota una declaració d’intencions, de posar-se de puntetes sobre el terreny, d’estudiar la tradició constructiva, de no malmetre l’existent.

Treure els majors avantatges ambientals i d’eficiència energètica utilitzant els sistemes constructius i materials més adients fruit d’un anàlisi minuciós del lloc, de la seva tradició i del seu entorn. 

La proposta arquitectònica parteix d’una idea senzilla les construccions arran de platja:  els embarcadors dels pescadors i les construccions palafítiques .

Aquesta idea es reforçarà amb elements prefabricats que es muntaran en obra amb el mínim de manipulació, augmentant la rapidesa de construcció i  facilitant la seva reposició o modificació.

Jodar Garcia Arquitectes © Creat per Perception